PUTOKAZI RAVNICE

PUTOKAZI RAVNICE
SB@NET PREGLED  ( 9721 )
Projekt PUTOKAZI RAVNICE je razvojem iskustava i web softvera iz PROJEKTA SBONLINE 1996-2004 nastao kao mreža web portala Slavonije. Od 1997 do 2000 u svakoj od pet Slavonskih županija pokrenut  je po jedan portal SBONLINE tipa s zajedničkim resursom Slavonia.Net

Početak razvoja softvera web portala tipa  SBONLINE je 1996. godina.  Prvi SBONLINE portal (Slavonski Brod Online, SBOnLine) je konstruiran na Perl i C jezicima a kasnije razvijan i moderniziran na PHP jeziku. Od početka 1998 godine webdev Željko Klindžić počeo je s razvojem novog softvera portala tipa WebCMaster SBONLINE (WCM, web content master) a od 1998/9. je počeo razvoj  Workspace platvorme za intergraciju mreže pet portala u Slavonji: Workspace je bio prvi sustav za online suradnju (online collaboration system) u Slavoniji a namjena mu je bila suradnja lokalnih timova i pojedinih članova web mreže Slavonia.Net.

Mreža portala Slavonije nazvana "Putokazi Ravnice" autora Željka Klindžića i postignuti rezultati prezentirani su na međunarodnim konferencijama CARNet CUC 2000, 2001 i 2002. Na CUC 2001 prezentirana je na 4 stručna rada in Slavonije i posebno projekt "Putokazi Ravnice". Na web festivalu 2001  istaknuti su portali Slavonije Osijek-Online.Com, SBOnLine.Net, Pozega-Online.Com, Virovitica.Info i Vukovarac.Net a SBOnLine i Osijek-Online su od stručnog žirija proglašeni najboljim web portalima Hrvatske u svojoj kategoriji.

Putokazi Ravnice