Workspace platforma i WebCMaster moduli

SB@NET 08.04.2016 PREGLED  ( 33804 )
SLAVONSKI BROD - U periodu od 1998. do 2000. autor i webdeveloper Željko Klindžić, SBNET.Hr, projektirao je i realizirao web platformu tipa Workspace (online coollaberation, multi-portal network, community of communities) i lokalni web portal modul baziran na WebCMaster (skraćenica za "web content master" - WCM ili CMASTER), te je svih 5 portala ispočetka imalo ovaj softver pri pokretanju Internet mreže Slavonije (Osijek-Online.Com, SBOnLine.Net, Požega-Online.Com, Vukovarac.Net i Virovitica.info) koja zvala "Putokazi Ravnice".

U razvoju web portala korištena je isključivo Open Source i L.A.M.P. tehnologija koja je praktično besplatna (za razliku od vrlo skupe Microfost tehnologije).  Rezultati i iskustva razvoja weba SB Web Teama su predstavljeni 2001. na simpoziju CARNeta CUC2001.

SB Web Team i inž Željko Klindžić prezentirali su na CUC 2001 ukupno četiri stručna rada i dobili dva priznanja od stručnog žirija i glasanjem publike  u kojima se ističe činjenica: SBONLINE slavonski portali i posebno  SBOnLine su na web festivalu dobili priznanje broj jedan u Hrvatskoj (unutar svoje kategorije portala).

CARNet CUC 2001
Stručni radovi:
Setting up a Community of Online Communities: A case study
Developing an online workspace platform for asyncroneous collaboration
Cyber Design Lab: A Work Platform for Collaboration and Learning
"White Stork in Europe": Experience from online workspace
Web festival:
SBONLINE nagrade stručnog žirija i publike za web portal SBOnLine 2001

CARNet CUC 2001

Prilog: SBONLINE 1996-2004