Pozdrav sa sjevera

Pozdrav sa sjevera
SB@NET 16.09.2001 PABIRCI  ( 2251 )
SLAVONSKI BROD - Vidim lijepo ste se raspisali u Kolumnama. Imala sam puno posla pa me nisam dugo bila na stranicama SB onlajna, no sad sam opet malo slobodna i evo, kao i vi ostali sa raznih strana svijeta, pišem i ja malo tu.
Za one koji me ne poznaju i ne vrijedi reći više nego da sam Brođanka iz Stockholma. Od 1993 sam u Švedskoj, sjevernoj zemlji u kojoj je sve drugačije od onoga što smo mi južnjaci navikli. Od drugačije boje neba i klime, ovdje na primjer cijelo ljeto čekaš da stigne ljeto pa i ne primjetiš da je prošlo do čudnih (bar meni) okusa hrane na koje se teško naviknuti. Nakon svakog povratka iz Broda u Švedsku slijedi mi ponovno odvikavanje od normalne (slavonske) hrane.

Ljeto je ovdje još kako-tako, ali kroz ostala doba nebo izgleda kao pokvareni TV koji malo-malo izgubi boju - 10 minuta sunce pa 15 minuta kiše. A tek kad dođe zima, prava sjeverna zima, to jee ukratko rečeno - bože sačuvaj. Ne pitajte kako mi je na minus 20 pa još kad sjeverac zapuše. Još koji tjedan i evo stići će opet. Čisto mi dođe da se ufuram u ulogu polarnog medvjeda - ima lijepu i toplu bundu pa mu nije zima a pola godine prespava.

Što se spavanja tiče to mi je definitivno najdraži aktivitet, mogu da spavam u neogranicenim količinama. Budući sam ipak čovjek a čovjek ne može ni da misli na prazan stomak, a kamoli da piše, a pomalo je već i kasno, ovo bi bilo sve za ovaj put. Drugi puta ćemo napisati više. Idem sada malo trenirati ulogu polarnog medvjeda, t.j. vrijeme je za spavanje. Vidimo se (ili je možda bolje napisati: čitaćemo se) na WWW Boardu.

for SB OnLine Columns from Stockholm
Hawk, SBOL community Admin/Editor